Despre Europuls

logo Europuls

Asociaţia Europuls este o organizaţie înfiinţată de tineri profesioniști români ce are scopul de a promova procesul de integrare europeană în România. Europuls urmăreşte să încurajeze dezbaterile publice pe teme europene, cât şi nivelul de cunoaștere a valorilor europene de către români, prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri publice, ateliere de lucru și conferinţe.

Site-ul www.europuls.ro, proiectul central al organizaţiei, este un website de opinie informată pe teme de actualitate socială şi politică din România şi din Uniunea Europeană.

Conferinţele Europuls aduc în discuţie teme de importanţă europeană şi au scopul de a promova dezbateri publice în diverse arii de interes. Teme de actualitate ca „Ce fel de strategie europeană pentru integrarea romilor?”, sau „Priorităţile României în cadrul UE – orizont 2020” au atras invitaţi de marcă precum vicepreședinta Comisiei Europene, dna. Viviane Reding, sau Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, dl. Dacian Cioloș.

Asociaţia Europuls, înfiinţată în 15 martie 2010, este complet independentă de orice organism cu caracter politic.

Mai multe informaţii puteţi afla vizitând website-ul www.europuls.ro