Presă

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea înscrierilor pentru evenimentul Eurosfat

 

14 Februarie 2013, București

 

Asociația Europuls și partenerii săi anunță începerea înscrierilor pentru evenimentul Eurosfat – Consultări cetățenești despre starea Uniunii, care va fi organizat în data de 15 Martie 2013, la Palatul Parlamentului din București. Eurosfat va constitui cea mai mare întâlnire anuală pe teme europene organizată în România în cadrul căreia societatea civilă, mediul politic și cetățenii se vor regăsi într-un forum de discuții în jurul poziționării României în Uniunea Europeană.

Eurosfat este organizat de Asociația Europuls și beneficiază de patronajul Camerei Deputaților și a Președintiei Irlandeze a Consiliului UE cât și de sprijinul Ambasadei Olandei în România, a Notre Europe – Institutul Jacques Delors (Franța) și a Fundației Friedrich Ebert România. De asemenea, evenimentul este susținut de Comisia Europeană în cadrul Anului European al Cetățenilor 2013. Printre partenerii Eurosfat se numără: Ambasada Marii Britanii în România, Citizens for Europe (Germania), Charles Leopold Foundation (Elveția), Grupul Spinelli (Belgia), Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Aspen Institute România, Centrul Român de Politici Europene (CRPE), ANPCDEFP, Platforma Europeană pentru Dezvoltare, ExpertForum, Euro-Monitor, DIGI 24, Contributors.ro.

Printre invitații de marcă ce vor interacționa cu participanții se regăsesc:

Dacian Cioloș, Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Joseph Borell, fost Președinte al Parlamentului European, Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților, E.S. Oliver Grogan Ambasadorul Irlandei în România, europarlamentarii Cristian Preda, Norica Nicolai, Vasile Pușcaș, fost negociator șef pentru aderarea României la UE, Cristian Ghinea, Director CRPE, precum și alți oficiali și experți români și europeni.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul evenimentului – www.eurosfat.eu

Persoană de contact:

Cristina Stănculescu

Coordonatoare relații cu presa, Eurosfat
cristina.stanculescu@europuls.ro
+ 32 4 94 54 92 51
www.eurosfat.eu